Preguntes freqüents

Les targetes integrades caduquen a final de febrer de l'any següent a la seva compra. Excepte els títols trimestrals, que caduquen a final de març (independentment que la revisió tarifària anual comporti un increment, una congelació o una disminució del preu del títol de transport).

En cas d'incidència en la validació (títol no vàlid, dades il·legibles...) cal que t'adrecis al personal de les estacions ferroviàries, al conductor de l'autobús o a una oficina d'atenció al client. Verificaran la incidència i et proporcionaran una targeta de bescanvi equivalent a la malmesa, pel que fa a caducitat i nombre de viatges restants.

La T-16 és una targeta de transport gratuïta des dels 4 als 16 anys per a la zona tarifària en la que resideix el nen o la nena. Si resideix en un dels municipis de la 1a corona tarifària, la pots sol·licitar aquí. Si resideix en un dels municipis de la 2a a la 6a corona tarifària, la pot sol·licitar aquí. T'ho expliquem en aquest vídeo.

Un cop ja l'has començat a utilitzar, no es pot canviar un títol de transport integrat. Així ho estableix la normativa d'aplicació DOGC sobre Tarifes.

En aquest enllaç pots consultar la documentació necessària que has de presentar i on pots sol·licitar la teva factura. És imprescindible presentar els títols de transport ATM originals.

Encara que es disposi de la documentació acreditativa de la compra o denúncia del robatori d'un títol, en cas de pèrdua o robatori d'aquest no és possible fer una compensació o un duplicat.

El fet que el DNI s'anoti en les targetes personalitzades (T-mes, T-jove, T-trimestre) serveix només per acreditar la titularitat de la persona que n'és portadora, en cas que ho requereixi un inspector de transport.

La tecnologia de banda magnètica en suport paper no permet poder anul·lar la targeta o donar-la de baixa.

T'has d'adreçar a un dels punts de venda de la T-mes bonificada. Consulta-ho aquí. Hi ha determinades restriccions en la venda de la T-mes bonificada. Si el sistema no accepta una venda al teu nom, pot ser degut a que no hagi transcorregut el període mínim entre una venda i la següent, o que hagi caducat el certificat acreditatiu que vas presentar. Per a altres casos explica'ns-ho mitjançant el formulari.

Els títols socials per a gent gran o amb discapacitat no són competència de l'ATM. A continuació trobaràs enllaços que et poden ser d'interès:

Si tens menys de 16 anys, pots viatjar gratis amb la T-16. Fins als 25 anys, pots utilitzar la T-jove. Si ets membre d'una família monoparental, família nombrosa o estàs en situació d'atur consulta les targetes integrades específiques amb descompte. Te les presentem aquí.

Les condicions del servei que presten les empreses operadores depenen de les pròpies empreses i de  la seva administració tutelar (Generalitat de Catalunya en serveis interurbans, Àrea Metropolitana de Barcelona en serveis metropolitans o el propi municipi en cas dels serveis urbans). Pots trobar les dades de contacte de les empreses de transport integrades aquí

També pots adreçar-te a:

  • Formulari de la Generalitat de Catalunya
  • Formulari de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Si no has trobat la resposta a la teva consulta, envia’ns-la mitjançant aquest formulari.

 

 

Última revisió d’aquesta pàgina (17/07/2018)