Compensacions títols covid-19: FAQs

La meva T-casual no té dret a compensació?

La T-casual no caduca fins el canvi de tarifes de 2021. Si no l’has utilitzat durant els darrers mesos i encara et queden viatges, la pots tornar a utilitzar sense problemes.

Com puc saber si tinc dret a compensació?

Si tens un títol mensual (T-usual, T-grup, T-familiar), la caducitat del teu títol va ser entre 14 de març de 2020 i 11 d’abril de 2020 i no el vas utilitzar entre aquestes dates, tens dret a la compensació automàtica.

Si tens un títol trimestral ( T-jove, T-trimestre, T-70/90 de FM/FN), la caducitat del teu títol va ser entre 14 de març 2020 i 10 de juny 2020 i no el vas utilitzar entre aquestes dates, tens dret a la compensació automàtica.

Com puc demanar la meva compensació?

Si tens dret a compensació automàtica, només hauràs de passar el teu títol per qualsevol validadora d’accés a la xarxa de transport públic i te n’ampliarà automàticament la caducitat. Fes-ho quan hagis d’utilitzar el títol, ja que la nova data començarà a comptar. Tens tot el 2020 per fer-ho. Si tenies un títol ja estrenat el 14 de març i el vas utilitzar en alguna ocasió durant el confinament per anar a treballar o prestar un servei essencial, has de sol·licitar la teva compensació per la via del formulari, que trobaràs en aquesta mateixa pàgina. També ho pots fer durant tot el 2020.

Com puc saber l’estat de la meva sol·licitud?

Si ja has enviat el formulari amb la teva petició de compensació i estàs pendent de saber si hi tens dret o no, pots consultar l’estat de la sol·licitud en aquest enllaç.

Com obtindré la meva T-compensació covid?

Un cop t’haguem confirmat que tens dret a compensació, t’enviarem un altre correu avisant-te que la teva T-compensació covid està esperant-te al punt de recollida seleccionat. No vagis al punt de recollida si no has rebut al correu, la distribución de les T-compensació covid és escalonada.

Què he de dur per recollir la meva T-compensació covid?

Quan vagis al punt de recollida, hauràs de dur el número de seguiment de la teva sol•licitud i el títol físic que et dona dret a compensació.

Tinc dret a compensació automàtica però la validadora m'ha marcat el títol com a caducat... Què he de fer?

És probable que, en aquest cas, el títol pugui no complir alguns dels requisits establerts per a la compensació automàtica. Prova en una validadora diferent per assegurar que no és un problema tècnic de la màquina. Si continua sense acceptar el teu títol, hauràs de recórrer a la via del formulari per poder obtenir la teva compensació.

Tinc una T-jove amb viatges pendents per l’estat d’alarma però ja he complert els 25 anys: la puc utilitzar amb la compensació?

Atès que la primera validació la vas realitzar tenint encara 24 anys, la podràs seguir utilitzant un cop compensada.

Com puc saber quan caducava el meu títol?

A la part posterior de cada títol veuràs el terme “Vàlid fins” o “Cad”, i una data, que és el seu límit de validesa.

Què passa si no em caducava entre aquestes dates?

Només tens dret a compensació dels dies compresos entre el 2 i el 9 d’abril, si ets un treballador/a essencial i vas validar un dels títols mensuals o trimestrals descrits en la pregunta anterior. En aquest cas, hauràs de sol·licitar la compensació via formulari.

Si vaig utilitzar el meu abonament mensual entre el 14 de març i 11 d’abril o el meu títol trimestral entre els dies 14 de març i 10 de juny, puc obtenir compensació?

Sí. En el teu cas, hauràs de recórrer a la sol·licitud via formulari, en aquesta mateixa pàgina. Tot aquell o aquella que utilitzés la seva targeta entre el dia 14 de març i la data de caducitat del títol, encara que fos un sol dia, haurà de recórrer al formulari.

I quant trigaran a compensar-me, mitjançant el mecanisme del formulari?

En un màxim de 30 dies després de realitzar la teva sol·licitud, et direm si tens dret a compensació i el nombre de dies als quals tens drets. A partir de l’1 de setembre, rebràs un avís i podràs recollir el teu títol compensatori al punt de recollida que tu triïs.

Podràs consultar l’estat de la teva sol·licitud a través del link que rebràs en el mail que t’enviarem un cop tramitis la teva petició.

La meva T-usual bonificada o la meva T-usual FM/FN també pot ser compensada de la mateixa forma?

Sí, les variants bonificades de la T-usual i T-jove també segueixen el mateix mecanisme: si estaven estrenades i no es van utilitzar des del 14 de març, podran obtenir la compensació automàtica en tornar a validar-les; en la resta de casos, caldrà anar al formulari.

Ja no necessito el meu títol perquè ja no he d’anar a treballar presencialment o ja no m’he de desplaçar a la universitat, no puc reclamar la devolució dels diners?

No, en el procés de compensacions covid-19 no estan previstes devolucions monetàries.

Fins quan puc reclamar?

Tant la compensació automàtica com la de via formulari es poden dur a terme fins al 31 de desembre.

Si vaig llençar el meu títol o l’he perdut, hi ha alguna opció de compensació?

És imprescindible que el títol estigui en bones condicions, ja que és necessària la lectura de la banda magnètica per tenir informació dels viatges realitzats i poder aplicar la compensació.

La T-verda té dret a compensació?

Sí, l’administració que gestiona la T-verda perllongarà automàticament 90 dies la caducitat de la targeta, que s’aplicarà en la següent emissió que rebrà la persona usuària.

La T-16 se’m va espatllar i vaig haver de comprar un títol, té dret a compensació?

No tens dret a compensació.

Si em vaig comprar un títol no bonificat perquè no vaig poder adquirir un de FM/FN perquè els centres estaven tancats, com puc reclamar?

Podràs reclamar al formulari habitual de l’ATM, sempre que aportis el títol personalitzat que vas adquirir.

Si em vaig comprar un títol personalitzat (T-usual / T-jove) perquè en el període d’emergència no van poder fer un bescanvi de la T-usual / T-jove defectuosa que haig de fer?

Hauràs d’anar a un centre d’atenció de la xarxa de transport públic (comprova la seva operativa d’atenció, per si cal cita prèvia) amb els dos títols perquè et faran bescanvi del defectuós. Has d’anar quan hagis de fer servir el títol defectuós, no abans perquè el títol comença a comptar a partir de la fabricació del bescanvi.

En cas de no tenir dos títols amb dates superposades no tindràs dret a bescanvi.


Si tens qualsevol altre dubte sobre compensacions de títols no utilitzats durant el confinament, pots trucar al següent número de telèfon, habilitat específicament per a aquests casos:

93 120 53 30

De dilluns a divendres no festius, de 9 a 21h.

« Tornar a Compensacions títols covid-19.

 

Última revisió d’aquesta pàgina (15/09/2020)