Peça artística ATM 25 anys

Peça artística ATM 25 anys

Contenido actualizado el

L’ATM ha encarregat a l’artista Núria Vila la ideació d’una peça artística (gràfica i plástica) en motiu del 25è aniversari de l’ens.

I·lustració de la peça artística dels 25 anys de l'ATM Núria Vila Núria Vila
Comparte este contenido:

En motiu del 25è aniversari de l’ATM, l'ens ha encarregat a l’artista Núria Vila la ideació d’una peça artística (gràfica i plástica).

Pel que fa a la peça plàstica, aquesta ha estat instal·lada, en la seva major part, en una paret de l’interior de la seu de l’ATM, però també hi ha rèpliques en mode extensiu en diferents espais de l’edifici. La il·lustració, composta per una nena bufant unes espelmes d’on hi surten papallones, neix de la idea de l’artista de “demanar un desig”, amb motiu de l’efemèride de l’entitat. Aquesta peça, a més, va acompanyada de l’eslògan central de la celebració: “Per un futur més sostenible”.

La figura de la nena vol donar veu i poder a les noves generacions, i les papallones mostrar un canvi cap a un futur més sostenible i amb menys contaminació. A més, aquesta peça, va acompanyada de l’eslògan central de la celebració: “Per un futur més sostenible”.
L’estil gràfic de l’obra està inspirat en l’street art, concretament amb en Banksy, per donar valor a l’art de carrer però rebutjant-ne el vandalisme. La nena està pintada amb la tinta ‘Air-ink’, procedent de la contaminació dels cotxes.

Les papallones, un indicador clau del canvi climàtic, estan fetes amb origami amb papers provinents de l’excedent de les impremtes, en aquest cas de Vanguard Grafic. D’aquesta manera l’artista reaprofita al màxim els recursos per generar una obra responsable i reforçar-ne el missatge.

A banda, l’artista Núria Vila ha ideat una adaptació del logotip de l’ATM en consonància amb la peça artística per a aplicar-lo com a peu de signatura i per utilitzar com a recurs digital a xarxes socials durant tot l’any de l’aniversari. Com a explicació de la peça, s’ha encarregat al poeta Esteve Plantada la redacció del perquè d’aquella peça, de quin és el missatge, quins son els elements que la componen i quins materials s’han usat Aquesta peça poètica es col·locarà al costat de la instal·lació i anirà impresa al revers de la peça gràfica.

 

 

Imagen Relacionada

Documentos relacionados