El pdM 2020-2025

El pdM 2020-2025

Este contenido sólo está disponible en la versión catalana.

¿Cómo nos moveremos?

Aquesta és la pregunta que vol respondre el Pla Director de Mobilitat 2020-25. Un pla amb uns objectius estratègics clars: impulsar una mobilitat saludable i sostenible, eficient i productiva, segura i fiable, inclusiva i equitativa, i intel•ligent i digital. Te l’expliquem en aquest vídeo.

Enquesta sobre l’assetjament sexual al transport públic de l’àrea de Barcelona

En el marc del projecte d’elaboració del Pla de mesures contra l’assetjament sexual, l’ATM, en conveni amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Institut Català de les Dones, està realitzant una enquesta per tal de conèixer la magnitud del problema de l’assetjament sexual al transport públic de l’àrea de Barcelona. Aquest projecte forma part del Pla Director de la Mobilitat 2020 – 2025 impulsat per l’ATM, per tal d’analitzar la situació del sistema de transport públic des de la perspectiva de gènere, amb l’objectiu de definir un conjunt d’accions per lluitar contra la violència masclista i l’assetjament sexual als transports públics.

En aquest sentit, el Gabinet d’Estudis Socials i d’Opinió Pública (GESOP) realitzarà 6150 enquestes, preferentment telefòniques, però també presencials, a dones usuàries o no usuàries del transport públic, i també a homes. Les enquestes es realitzaran entre el 21 de setembre del 2020 i finals d’octubre del 2020.

És una activitat realitzada en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i finançada a càrrec dels crèdits rebuts del Ministerio de la Igualdad (Secretaría de Estado de Igualdad y contra la Violencia de Género).