“Sst" la nova acció a la xarxa de transport públic que vol reforçar la recomanació de fer el viatge en silenci

“Sst" la nova acció a la xarxa de transport públic que vol reforçar la recomanació de fer el viatge en silenci

Content updated on

• Els operadors de transport s'uneixen a la campanya per conscienciar a les persones usuàries que fer silenci al transport públic és una mesura més de protecció i prevenció enfront de la covid-19.

Fotografia de la Campanya Sst
Share this:

Quan es viatja amb una persona acompanyant o es rep una trucada al mòbil, és fàcil oblidar la recomanació que ja fa mesos es fa a tota la xarxa de transport públic, d’evitar parlar als vehicles i instal·lacions. Per aquest motiu, a banda de les obligacions habituals com rentarse les mans, dur bé la mascareta i no menjar ni beure al transport públic, que es compleixen majoritàriament per part de les persones usuàries, es fa una acció específica amb la recomanació de no parlar.

Utilitzant l’onomatopeia “Sst”, l'ATM inicia una acció d'impacte directe per tal de conscienciar i sensibilitzar a les persones usuàries que, en silenci, es generen molts menys aerosols i per tant, es redueix encara més el risc de contagi.

Nombroses investigacions científiques alerten del risc de transmissió del coronavirus pels aerosols, les gotetes minúscules que surten de la boca, sobretot quan es parla. Davant d'aquest advertiment, s’aplica la recomanació de fer silenci per garantir la seguretat.

L’ATM recorda que amb les mesures de prevenció aplicades i la col·laboració de les persones usuàries, es minimitza el risc de contagi durant els desplaçaments.

Documents relacionats