L'AMB i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya estenen la seva tarifació social del transport públic als 18 municipis de l’AMB que constitueixen la 2a corona metropolitana

L'AMB i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya estenen la seva tarifació social del transport públic als 18 municipis de l’AMB que constitueixen la 2a corona metropolitana

Contingut actualitzat el

Visual de notícia L'AMB i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya estenen la seva tarifació social del transport públic als 18 municipis de l’AMB que constitueixen la 2a corona metropolitana
Visual de notícia L'AMB i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya estenen la seva tarifació social del transport públic als 18 municipis de l’AMB que constitueixen la 2a corona metropolitana ATM
Comparteix aquest contingut:

  • Fins ara la tarifació social de l’AMB i FGC era vigent únicament als 18 municipis de la 1a corona tarifària, als serveis de Metro, Bus TB, Bus Metropolità, FGC i TRAM.
     
  • Des del 13 de juny, la T-rosa, la T-rosa reduïda i el passi d'acompanyant de l’AMB, i el carnet de pensionista i T-Acompanyament dels FGC, es poden utilitzar -a més dels serveis de transport de la 1a corona- als serveis de bus interurbà i a les estacions d'FGC dels altres 18 municipis metropolitans, ubicats a la segona corona. Progressivament s’incorporaran tots els serveis urbans d’aquest àmbit.
     
  • L'AMB aportarà 1,3 milions d'euros anuals a l'ATM per finançar la mesura, que s'espera que generi 50.000 noves sol·licituds de títols socials metropolitans.


L'AMB i FGC estenen les tarifes socials del transport públic als municipis de la segona corona metropolitana formada pels 18 nuclis que, completant als 18 actuals de la corona 1, arribaran al total dels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Concretament, a partir del 13 de juny, es poden utilitzar aquests tres títols socials (targeta rosa, targeta rosa reduïda i passi d'acompanyant) i els seus equivalents de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (carnet de pensionista A i B, i T-Acompanyament) en la xarxa de metro i bus metropolità, serveis de TRAM, xarxa de bus metropolità, en les estacions de FGC i línies interurbanes d'autobús de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de tarifa metropolitana i, progressivament, al transport urbà municipal de la segona corona metropolitana de l'AMB. Els 18 municipis metropolitans de la segona corona disposen de serveis interurbans d'autobús.

Pel que fa als trajectes amb FGC, a partir del dia 13 els títols de tarifació social Passi pensionista i T-Pensionista serveixen per viatjar en els trajectes entre els 36 municipis metropolitans que integren l'AMB, que corresponen als inclosos en la tarifa metropolitana de l'ATM. Concretament, entre les estacions de Pl. Catalunya i Universitat Autònoma de la línia Barcelona-Vallès i entre les estacions de Pl. Espanya i Martorell Vila de la línia Llobregat-Anoia. Amb aquestes millores, s'amplia l'ús dels títols socials a set municipis metropolitans: Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Castellbisbal, Sant Andreu de la Barca i Pallejà.

Els 18 municipis metropolitans que conformen la segona corona de l'AMB són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

Més informació: 

comunicat web AMB

comunicat web FGC

Imatge Relacionada

Documents relacionats